AkiK Pohjoisen Kuningas

%23valinnanvapaus

Minimihinta nelosbisselle

Holhoojat ja vaalikonevalehtelijat huolehtivat suomalaisen terveydestä (taikka Alkossa työskentelevistä tuttavistaan: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001141403.html - Alkon johtaja tienasi kolme kertaa enemmän kuin pääministeri – tulot yli 36 000 € / kk)

 

Suomi tuskin kaatuu nelosbissellä, mutta mikä on holhoojien ykkösargumentti? Terveyshaittojen nousu kun nelosta juodaan kuin kolmosta...

Ihanko oikeesti? Niin kai sitten.

 

Valinnanvapauden täytyy toteutua sote- ja maakuntauudistuksessa

Sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapaus tarvitaan ja se on keskeinen asia koko sote-uudistuksessa. Viime viikolla on keskusteltu, että tämä olisi törmäämässä perustuslaillisiin ongelmiin. Valinnanvapaus tulee toteuttaa huolimatta siitä yhtiöitetäänkö julkisia sote-keskuksia. Kaikilla suomalaisilla ei ole hyvää yksityistä työterveyshuoltoa, jolloin tämä valinnanvapaus on aivan keskeistä saada voimaan.

SOTE:n valinnanvapausmalli ei ole vapaata kilpailua

Kokoomus pyrkii tuomaan esille kuinka vapaa kilpailu tuo kustannussäästöjä. Vapaa kilpailu usein näin tekeekin, mutta valinnavapausmallin mukainen toiminta ei ole vapaata kilpailua. Ymmärtääkseni kaikille palveluntarjoajille maakunnan maksama hoitopaketin hinta on sama jokaiselle. Silloin ei oikeastaan kilpailuteta, vaan kysytään haluatko tuottaa näitä palveluita tähän hintaan. Miten tuo hinta sitten koitetaan määritellä on sitten minulle vielä arvoitus.

Mitä on inhimillisyys? Juoppo, juppi, kauppias ja politiikko

Kaksi kaunista nuorta naista Kampin terassitorilla tänään. Toisella suu veressä. Toinen yhtä sekaisin, huitoo ja huutaa pullo kädessä.

 

Nyt kun ilmat ovat vähän lämmenneet näitä näkee myös keskustassa. Laitakaupungilla näkee enemmän.

 

Ja montaa tapausta ei näe. Seinien sisällä tapahtuu kaikenlaista. Aika usein se on siellä aika huomaamatonta, siistiä, onnetonta kaappijuoppoutta. Ei kunnon ihminen virtahepoa näe omassa olohuoneessaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä