AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtavirrasta poikkeva todellisuuden tulkinta

Osittain luova ja aineistopohjainen sietokilpailu 03.03.2018

Siitä kun tämän sietokilpailun kilpailumestari kirjoitti ylioppilaaksi on jo aikaa 37 vuotta. Äidinkielen koe on kuulemma muuttunut jo aikoja sitten; enää ei kirjoiteta kahta ainetta. Ehkäpä sietokilpailunkin pitää muuttaa joskus luonnettaan ja toteutustapaansa. Tällä kertaa on mukana aineistoa muutamaan kysymykseen. Pitää kuitenkin muistaa että edelleenkin pyritään etsimään tietoa siedon avulla.

Huomenna ajankohtainen ja aineistopohjainen Sietokilpailu!

Aivan oikein ja koska kyse on käytännössä yhtä vaativasta visailusta kuin on äidinkielen yo-kirjoitus niin huominen sietokilpailu julkaistaan ajastuksella klo 16:00. Kommentoinnin omalta osaltani aloitan vasta Lauantain toivottujen päätyttyä klo 19:00. Siis huomiseen.

Togo ja Leonhard — kaikkien aikojen parhaat talviurheilijat.

Suomi sai viimä lauantaina uuden nimen joka joskus hakataan kiveen. Ehkäpä Iivo Niskanen on ensimmäinen hiihtäjä joka voittaa 50 kilometrin hiihdon kaksissa perättäisissä kisoissa. Koreassa pidettyjen vuoden 2018 olympialaisten talvikisojen jäädessä väkisinkin muistojen joukkoon valtaa mielen tietenkin haikeus. Päättäjäispäivän iltana kun tuli tarve selvittää mikä lopulta on Siperianhuskyn ja Alaskanmalamuutin ero johti ajatusten ja muistelusten tie Alaskaan ja yhteen suurimpaan eläimen ja ihmisen yhteiseen sankari-tarinaan.

Eilisen Sietokilpailun vastausten arvioinitia.

Sietokilpailu-kysymykset olivat tällä kertaa kovin vaikeita ja melkein kaikissa todellisen ja faktan välinen raja on tietyllä tavalla enemmän kuin veteen piirretty viiva. Ne jotka rohkenivat vastata ansaitsevat kunniamaininnan sietokilpailujen jo kohta kymmenvuotisessa historiassa. Ja tässä puhutaan nimenomaan allekirjoittaneen julkaisemista sietokilpailuiat Uuden Suomen tarjoamalla julkaisualustalla.

Lämminhenkinen Sietokilpailu tasavallan presidentin vaalin aatto-iltana.

Tänäinen on sietokilpailu liittyy huomiseen tasavallan presidentin vaaliin ja sen ensimmäiseen kierrokseen ja tietenkin koko presidentti-instituutioon. Taas koittanut oikea hetki tehdä valtavirrasta poikkeavia tulkintoja, etsiä tietoa siedon avulla. Tosin mukan on hieman faktisuuttakin.

Muistamme sen, että sietokilpailussa ei välttämättä ole ns. ”oikeita vastauksia.” Liitetään tähän nyt Sääntö-Suomen jalojen periaatteiden vuoksi sietokilpailun  yleismaailmallinen perustelu. Niin, sietokilpailun tarkoitus on myös lisätä suvaitsevaisuutta:

Yllättävän alkoholipoliittinen ja faktuuminen sietokilpailu 16 dec MMXVII.

Tänään on sietokilpailussa selkeästi enempi faktuuminen vire kuin koskaan aikaisemmin. Mutta voidaan sanoa että on taas koittanut oikea hetki tehdä valtavirrasta poikkeavia tulkintoja, etsiä tietoa siedon avulla. Sietokilpailussa ei välttämättä ole oikeita vastauksia. Tänään on sietokilpailussa kiikan kaakan vain yksi faktinen vastaus. Liitetään tähän nyt Sääntö-Suomen jalojen periaatteiden vuoksi sietokilpailun  yleismaailmallinen perustelu. Niin, sietokilpailun tarkoitus on myös lisätä suvaitsevaisuutta:

Pimenevien iltojen loora-pitoinen sietokilpailu

Todellakin koitti taas oikea hetki tehdä valtavirrasta poikkeavia tulkintoja, etsiä tietoa siedon avulla. Sietokilpailussa ei välttämättä ole oikeita vastauksia. Tänään  sietokilpailussa kiikan kaakan vain yksi faktinen vastaus. Liitetään tähän nyt Sääntö-Suomen jalojen periaatteiden vuoksi sietokilpailun  yleismaailmallinen perustelu. Niin, sietokilpailun tarkoitus on myös lisätä suvaitsevaisuutta:

Alkavan menoliikenteen lakoninen sietokilpailu.

On jälleen sietokilpailun aika ja siihen oivallisista oivallisin päivä on kesäpäiväntasauksen päivä. Todellakin koitti taas oikea hetki tehdä valtavirrasta poikkeavia tulkintoja, etsiä tietoa siedon avulla. Sietokilpailussa ei välttämättä ole oikeita vastauksia. Tänään  sietokilpailussa kiikan kaakan vain yksi faktinen vastaus.  Liitetään tähän nyt Sääntö-Suomen jalojen periaatteiden vuoksi sietokilpailun  yleismaailmallinen perustelu. Niin, sietokilpailun tarkoitus on myös lisätä suvaitsevaisuutta:

Sietokilpailu Kalendis Aprlibus MMXVII

On jälleen sietokilpailun aika ja siihen oivallisista oivallisin päivä on huhtikuun ensimmäinen. Todellakin koitti taas oikea hetki tehdä valtavirrasta poikkeavia tulkintoja, etsiä tietoa siedon avulla. Sietokilpailussa ei välttämättä ole oikeita vastauksia. Tänään toki tänään sietokilpailu on enemmän faktinen kuin koskaan; neljään kysymykseen voidaan antaa todellakin faktinen vastaus.  Liitetään tähän nyt Sääntö-Suomen jalojen periaatteiden vuoksi sietokilpailun  yleismaailmallinen perustelu. Niin, sietokilpailun tarkoitus on myös lisätä suvaitsevaisuutta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä