AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiakkovierasjuhlat

Miksi poliisi kosti vappuna?

Tänä vuonna poliisi teki ennennäkemättömän päätökset kieltää liput Tampereen vapunaaton marssilla ja osittain myös Helsingin vappumarssilla. Viimeksi lippuihin on puututtu 30-luvulla – tällöin kiellettiin punaliput ja vappuna marssittiin tyhjien salkojen kanssa. Nyt kiellettiin salotkin. Kun natsit Kansallisesta Vastarintaliikkeestä vielä hyökkäsivät Porin vappujuhlaan savupommein, voi sanoa että tänä vappuna päästiin sangen 30-lukulaisiin tunnelmiin. 

Miksi väkivalta kiihtyy Ukrainassa?

Ukraina oli tänään askeleen päässä täysmittaisesta sisällissodasta. Illalla parlamentti kielsi turvallisuuspalvelu SBU:ta aloittamasta “terrorisminvastaista operaatiota” mielenosoittajia vastaan, mutta yön aikana tulemme näkemään kuinka paljon parlamentilla on enää painoarvoa. Mikäli parlamentin päätöslauselmaa ei toimeenpanna, on vaikeaa kuvitella mikä vielä voisi estää täysmittaisen sodan. 

Huomioita Kiakkovierasjuhlapuinnista

Torstaisesta A-Talkista tai lähinnä sen jälkimainingeista ajattelin nyt selvennyksen vuoksi listata muutaman mieltäni kaihertavan yksityiskohdan:

 

1. En ole Jyrki Yrttiahon tytär, vaikka muun muuassa Yle Puheen tuottaja näin Twitterissä väittikin.

 

2. Jos olette kanssani eri mieltä, mikä on ihan sallittua, kannattaa keskittyä ihan asioihin eikä esimerkiksi naamatauluni haukkumiseen. Tulee vähän hedelmällisempää keskustelua.

 

Mellakkatissit !!! Katso kuvat !!!

Jos kysytään mitä järkeä on hakata aitaa lätkämailoilla, niin voi vastata että siinä on ihan sama järki kuin esitellä tissejään linnanjuhlissa.

- Tissit - ja mellakka - kiinnostaa aina!
Oli sitten minkälaiset tahansa...

Jos ei usko, voi katsoa millä kuvilla ja otsikoilla iltapäivälehdet myydään...

Kiakkovierasjuhlien tulos:

Kiakkovieraat ja kansallinen yhtenäisyys

Kiakkovierasjuhlat, valtakunnan ykkösuutinen. Paljon on puhuttu joidenkin kiakkovieraiden väkivallasta, poliisin väkivallasta ja niiden oikeutuksesta. On puhuttu mielenosoittajien motivaatioista ja siitä, että mukana oli monenlaista porukkaa. On pohdittu, oliko mielenosoittajilla joku sanoma vai olivatko he ennemmin ryyppäämässä ja riehumassa ihan huvin vuoksi.

Kiakkovierasjuhlat onnistuivat yli odotusteni

Koska odotukseni eivät olleet suuret.

Odotin, että paikalle tulisi kolmisensataa tyyppiä, vähitään puolet kännissä, ja että virkavalta nujertaisi nopeasti yksittäisten osanottajien hajanaisen uhon. Tämän vuoksi en halunnut osallistua tapahtuman järjestelyihin millään tavalla.

Kiakkovierasjuhlat ja rappion aikakausi

Pahimpina anarkistirabulistiaikoinani vietin itsenäisyyspäivät haaveillen, että olisin mukana kuokkavieraiden onnistuessa

Kiakkovieraat

Suurin osa mediaa seuraavista ihmisistä on varmasti kuullut Tampereen itsenäisyyspäiväjuhlien yhteydessä järjestetystä mielenosoituksesta, joka muuntui mellakaksi. Tässä vaiheessa on
vaikea tarkalleen ottaen sanoa, kuinka paljon eilisillan tapahtumat noudattivat
kiakkovierasjuhlan suunniteltua juoksutusta ja kuinka paljon taustalla oli yksittäisten,
mielenosoituksesta kimmokkeen saaneiden, humalaisten idioottien mellastusta.

Korkeakulttuuria ja korkeita mailoja itsenäisyyspäivänä

Itsenäisyyttä juhlittiin Tampereella kirjallisuuden ja musiikin voimin mutta myös jääkiekkomailoin ja ilkivallan muodossa. Itsenäisyyspäivään sopii myös oikeus käyttää ilmaisunvapautta, mutta näissä varjokekkereissä ei maaliin osuttu.

 

Kiakkovierasjuhlat

Kiakkovierasjuhlijoilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet kertoa asiansa rauhallisesti ja hyvällä meiningillä juhlien. Hyvän meiningin sijaan käyttöön otettiin jääkiekkomailat, naamarit ja paukkupommit.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä