AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalivalvojat

Emma Karin temppu voi kirittää vihreitä – Susanna Koskella niskaan hengittäjiä

Vaasan keskussairaalan tulevaisuus sähköistää vaalitunnelmia Pohjanmaalla Vaasan vaalipiirissä. Halu säilyttää laaja päivystysoikeus Vaasan sairaalassa nostaa ruotsalaisen kansanpuolueen ja sosialidemokraattien kannatuslukuja varsinkin Vaasan seudulla ja rannikolla.

Kiista voi avittaa myös vihreitä syömällä kannatusta hallituspuolueilta, joiden mielestä ruotsinkielisille riittäisivät Seinäjoen sairaalapalvelut.

Nanopuolueita syrjitään taas - Väyrynen taistelee Pasilan tuulimyllyä vastaan

Paavo Väyrynen on taas kerran oikeassa. Häntä syrjitään.

Yleisradio järjesti viime torstaina ensimmäisen suuren vaalikeskustelun, johon oli kutsuttu kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Paitsi tähtiliikkeen Väyrystä.

Päätös oli Yleisradion oma, ja journalistisesti perusteltu. Yle uutisten ja ajankohtaisohjelmien päätoimittaja Jouko Jokinen on kippari laivassa. Hänen mukaansa yhdeksän puoluetta riittää.

Näin Antti Rinne veisi Suomea vasemmalle ja Petteri Orpo oikealle

Ensinnäkin kiitos ja onnea niille 2468 ehdokkaalle, jotka ovat lähteneet ja päässeet ehdolle huhtikuun 14. päivänä pidettävissä eduskuntavaaleissa.

Lisäkiitos heille, jotka ovat jaksaneet vastata vaalikoneisiin, koska koneet ovat äänestäjille tänä päivänä huomattavan hyödyllisiä välineitä.

Vaalikoneet auttavat tekemään äänestyspäätöksiä, mutta on niillä muutakin merkitystä. Ne voivat kertoa, mihin suuntaan Suomi on menossa seuraavan neljän vuoden aikana.

Juha Sipilä ja Antti Rinne löysivät toisensa

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän kaadettua hallituksensa sote-uudistuksen epäonnistuttua keskusta näyttää nyt liikkuvan aiempaa lähemmäs sdp:tä. Tällainen vaikutelma syntyy niin Yleisradion torstai-illan suuresta vaalitentistä kuin puolueen muistakin sote-kommenteista.

Paavo Väyrynen ja Hjallis Harkimo vaarassa pudota

Vaikka edessä olevien eduskuntavaalien lopputulosta ei tietysti kukaan pysty ennakkoon tietämään, varmaa on, että paljon draamaa nähdään erityisesti yksilötasolla.

Petteri Orpon pelikirja sekosi – kokoomuksessa on nyt ikävä Taru Tujusta

Jos valtiovarainministeri Petteri Orpo mielii pääministeriksi, nyt on viimeinen hetki herätä. Orpon johtama kokoomus jatkaa laskuaan kannatusmittauksissa, ja tuoreimmassa Ylen gallupissa Orpolle tarjoillaan hyytävä luku: 16,2 prosenttia.

Se on koko Orpon ajan alhaisin kannatusluku kokoomukselle. Esimerkiksi vuosien 2017 ja 2018 aikana kokoomuksen kannatus ei Ylen gallupissa kertaakaan jäänyt alle 18 prosentin.

 

Eduskunnan suosikit ja inhokit

Kuten jokaisen suomalaisen kuuluukin tehdä, seuraan kotimaamme politiikkaa aktiivisesti.  Nyt kun uudet vaalit ovat tulossa kirjoitan täysin henkilökohtaisen blogin kansanedustajien suosikeistani ja inhokeista. Eräänlainen TOP-3 molemmista päistä siis. Oma vertailuni rajoittuu kuitenkin siihen, että mukana pääsevät ainoastaan sellaiset kansanedustajat, jotka pyrkivät jatkoille, joko mepiksi tai eduskuntaan. Mikäli halua siihen löytyy niin kommenttiketjussa on jokaiselle varattu runsaasti tilaa omalle (yhtä turhalle) mielipiteelle ja mahdollisille perusteluille:

Kansa kyllästyi Juha Sipilän naamaan ja Suomi näyttää siirtyvän vasemmalle

Ei aikaakaan, kun me suomalaiset pääsemme äänestämään eduskuntavaaleissa maamme politiikan suunnasta. Varsinaiseen äänestyspäivään 14. huhtikuuta on enää yhtä vuorokautta vaille kuusi viikkoa.

Loppusuora on edessä, ja niinpä Kauppalehti, Talouselämä ja Uusi Suomi ovat perustaneet Vaalivalvojat-ryhmän, joka tuo uusia näkökulmia vaaleihin liittyviin kiinnostaviin ilmiöihin, teemoihin ja asetelmiin jokaisena arkipäivänä tästä päivästä vaaleihin. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä