AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Turhautuminen

Per Su ja Tahallisen väärinymmärryksen taito - osa II

Päätin kirjoittaa kakkososan aiemmalle blogilleni, kun aamuni iloksi Puheenvuoroon ilmaantui kirjoitus, joka oli syöttö keskelle lapaa esimerkkinä tällaisesta toiminnasta. Blogi "Se on vihapuhetta vain jos persu sanoo" on mielestäni klassinen esimerkki ykkösosassa kuvaamastani harhaanjohtamisesta ja tahallisesta väärinymmärtämisestä.

Per Su ja Tahallisen väärinymmärryksen taito

Kirjahyllystä pilkotti vanha mestariteos Sun Tzu ja Sodankäynnin taito, kun aloin miettiä Timo Ekmanin blogia Ongelma nimeltä Facebook. Erityisesti viimeisen viikon aikana olen täällä nähnyt todella kummallisia ja kenties tarkoituksella harhaanjohtavia tulkintoja kansalaistottelemattomuudesta, vihapuheesta ja rasismista. Siitä tuli mieleeni otsikko, joka kuvaa viime aikoina täällä Puheenvuorossa näkemääni yhtenä informaatiosodankäynnin muotona.

Miksi joskus kirjoitin

Olen tullut sellaiseen lopputulokseen, että nykyisin verkkoon kirjoittaminen ainakaan keskustelun hengessä ja uusia lähtökohtia etsien on muuttunut tarpeettomaksi, sillä ihmisillä on tietty (ja vähemmän heitä imarteleva) mielentila kirjautuessaan sosiaalisen median palveluihin. Siksi on turha yrittää keskustella, koska aidosti kysymyksiä herättävään tekstiin ei ole kenelläkään aikaa paneutua ja jos ei tökerösti provosoi lukijoitaan, kommentoijien kiinnostus harvoin yltää mihinkään millä olisi oikeasti jotain väliäkin. 

Aika ottaa lääkettä!

Olipa taas mukava lukea lehdestä, että Arkadianmäellä on käyty tällä viikolla tärkeätä pohdintaa maamme tärkeistä asioista, joilla maamme saadaan takaisin kestävän kehityksen tielle. Erityisen ilahtunut olin siitä, että kansanedustajat olivat huolissaan uusien kantorajoituksien tasa-arvoisuudesta. Omasta mielestänikin on tosissaan pohdittava sitä, että onko heiveröinen naishenkilö huonommassa asemassa kuin suomalainen rakennusmies mahdollisten uusien kantorajoituksien astuessa voimaan?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä