AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Team Finland

Finpro, Team Finland ja kaupankäynnin osaaminen

Pari viikkoa sitten Helsingin Sanomat kirjoitti kuinka suomalaisen vienninedistämisen kruununjalokivi Finpro romutettiin tekemällä siitä kokonaan valtio-omisteinen ja karsimalla konsultteja eri puolilla maailmaa. Samalla useampi vientiin ja yritystoiminnan kehitykseen liittyvä valtiotoimija niputettiin Team Finland -sateenvarjon alle.

Team Finland: "We're (not) open for business."

Hiljaittain eläköitynyt suurlähettiläs kommentoi eilen Team Finlandin toimintaa: Lähetystöillä on viennin edistämiseen "kusiaisen valtuudet" (KL 12.10.2016) - tiedä sitten mikä totuus on, mutta olin tänään aamulla erään brittimainostoimiston aamiaistilaisuudessa UK:n suurlähetystön tiloissa Kaivopuiston vieressä.

Team Failand - hypevientiä

Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö julkistivat tänään PK-yritysbarometrin. Yrittäjiltä kysyttiin muun muassa pääministeri Alexander Stubbin hehkuttamasta Team Finlandista. Onko konsepti fantastinen? 

A. Stubbin Team Finland on kuin keisari uusissa vaatteissa

Suomen Kiinan-suurlähettiläs Jari Gustafsson arvostelee selvin sanoin yritysten vienninedistämiseen ja kansainvälistymiseen perustettua Team Finlandia.

– Team Finlandia on osin aiheellisesti arvosteltu siitä, että se on enemmän puhetta kuin tekoja. Yritysten on ollut vaikea nähdä, mikä kaiken hypen keskellä on muuttunut, Gustafsson ruotii Vieraskynä-kirjoituksessaan sähköpostitse julkaistavassa Kiina8 -analyysikirjeessä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä