AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Susanne Päivärinta

YLE:n viimeiset korahdukset

 

TV1:n Ykkösaamun pitkäaikainen juontaja ja kokenut politiikan toimittaja Jari Korkki on lokakuun lopussa irtisanottu Yleisradion palveluksesta. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/fc20bcb1-4cca-4b6f-b73d-c319676c2885_vd.shtml

Näkökulma: Yle ajautui kahden tulen väliin

Ylen pitkäaikainen toimittaja Susanne Päivärinta ilmoitti eilen irtisanoutuneensa Yleisradion palveluksesta.

Useista ajankohtaisohjelmista tunnettu Päivärinta kertoo väsyneensä keskustaan kytköksissä olevan päätoimittaja Atte Jääskeläisen kovan johtamistyylin, jossa suoranaiselta sensuuriltakaan ei ole vältytty. Journalistina hän kertoo olevansa ennen kaikkea vastuussa yleisölleen.

Susanne Päivärintakin hyvästeli Ylen

Yle tyhjenee pikku hiljaa pätevistä toimittajista. Häipyneiden listaan lisättiin pitkän linjan toimittaja Susanne Päivärinta.

Viime aikojen kadolle on yhteinen nimittäjä; Atte Jääskeläinen. Hänen persoonansa ja toimintakulttuurinsa tulee Ylelle kalliiksi. Onneksi rahoitus on kiveen hakattu, ettei ihmiset äänestä jaloillaan.

Olisiko oikeasti pikapalaverin paikka, jossa arvioidaan, kuinka arvokas johtaja Jääskeläinen oikein on? Kuinka montaa toimittajaa hän vastaa? Epäilen, että mitta on jo ylitetty.

Pressiklubi nimenä arveluttava

Nimenä Pressiklubi antaa kuvan, että joku klubi junailee meille seuraavaa pressaa tai pääministeriä.  Nyt tuo kuuluisa klubi haluaa päättää, mitä Ylessä puhutaan ja ketä haukutaan. Tosi mielenkiintoista on seurata tämän illan pressiklubia; mille puolelle vaakakuppi painuu.  Ruben Stillerin mieli ei kestänyt? Ajautuiko hän henkiseen vararikkoon, pelkoihin ja umpikujaan haukuttuaan esimiehiään?

Viimeinen pari uunista ulos

Eilinen A-Studiossa nähty Atte Jääskeläisen tentti on ilman muuta yksi vuoden tärkeimmistä median rooliin pureutuvista haastatteluista Suomessa.

Näin Jääskeläinen aiemmin perusteli linjaansa hyllyttää pääministeriä koskeva jatkouutisointi. “Asia oli ollut meillä neljän päivän ajan käytännössä pääuutinen. Ylestä oli myös uhkaavasti tulossa osapuoli asiassa, jota tuli käsitellä normaalina uutisasiana normaalien kriteerien mukaisesti.”

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä