AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Silpputyö

Silpputyö silppuaa ihmisen. Perustulo eheyttää

Tulevaisuudessa kellään ei ole pysyviä työpaikkoja, eikä sitä voi estää. Kaikista tulee yrittäjiä. Työ tulee koostumaan kaikesta mahdollisesta oman osaamisen kauppaamisesta”. Näin kuvaillaan monesti mediassa työelämän tulevaisuutta merkittävien henkilöiden suilla.

Mitä epävarma toimeentulo tekee keskivertoihmiselle?

Kokemuksia digitaalisesta työnhausta ja työnhakualustojen arvostelua

Massatyöttömyyden aikana kilpailu työnvälityksestä on noussut todella kovaksi. Parhaat kokemukseni nettilomakkeista ovat olleet firmoilta, joiden järjestelmät osaavat tuoda tiedot suoraan Linkedinistä tai jotka antavat jättää kentät tyhjiksi CV:n liittämistä tai Linkedin-linkkiä varten. Haen todella monenlaisia paikkoja pääsemättä aina haastatteluun asti, joten arvostan jouhevaa työnahakua, vaikka se saattaakin tarkoittaa robotin automaattiseen karsinta-algometriin joutumista.

Annetaan ihmisten tehdä töitä

Mitä jos määrittelisimme työn käsitteen kokonaan uudelleen? Mitä jos jatkossa työntekona käsiteltäisiin kaikki tekeminen, joka hyödyttää yksilöä, yhteisöä ja yhteiskuntaa? Tarpeellista työtähän ei ole vain se, jota tehdään palkansaajana vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa. Kun työ nähtäisiin uudella, laajalla tavalla, niin jäisikö jäljelle enää työttömyyttä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä