AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Säätely

Viisi askia punaista norttia

Muistan kuin eilisen päivän kun 13 -vuotiaana taistelin tupakansavua vastaan. Teippasin olohuoneeseen menevän makuuhuoneeni välioven saumoja teipillä, estääkseni vanhempieni viiden askin punaisen nortin päiväannoksen savuja tulemasta huoneeseeni.

Tilanne on toinen kuin 70 ja  80 –luvulla jolloin tupakan haitoista ei paljoa huudeltu. Suomella on niinkin kunniahimoisen tavoite kuin päästä tupakkavapaaksi maaksi vuoteen 2030 mennessä.

Ylisuuret pankit maailmantalouden uhkana – jälleen kerran

*

Ylisuuret pankit maailmantalouden uhkana – jälleen kerran

Suuruuden ekonomia ja globaalin finanssitalouden riskit – kasvun symbioottiset ehdot

*

Suomi ei korjaannu näpertelyllä

Hallitus sai gallupissa arvosanan kansalta, ja se oli kurja. Vain joka viides katsoo hallituksen suoriutuneen hyvin tai jokseenkin hyvin. Talouden kasvattaminen leikkaamalla ja maksuja nostamalla ei vakuuta, eikä tilastojen siivoaminen auta työtöntä.

Hyvä taksiliikenne nyt ja tulevaisuudessa - eräitä näkökulmia

Miksi taksialasta tuli yht´äkkiä koko kansan keskustelun aihe?

 

Uber, Taxify, Valopilkku, TaxiMobi.  Taksisovellukset ovat nyt POP! Lähes kaikilla ihmisillä on uusien taksin tilaussovellusten syntymisen jälkeen joku mielipide takseista. Niin minullakin!

 

Kun some sekosi mr Amerikasta

USA:n suurlähettiläs Bruce Oreck kertoili itsenäisyyspäivän kunniaksi  tarinoita Suomesta.  Oreck kertoi Suomelle sen minkä nuorempi sukupolvi tietää. Hyviä huomioita ja kannatettaviakin ajattelumalleja. Positiivisuutta, tulevaisuususkoa, markkinointia ja hyvää itsetuntoa, ennenkaikkea suuria tarinoita. Tarina myy!  

Pakkoyrittämättömyys

Pakkoyrittäjyydellä tarkoitetaan sitä, että ihminen työllistää itse itsensä vasten tahtoaan. Tilanne voi syntyä, jos asuinseudulla tai alalla ei ole työpaikkoja tai jos työnantaja ehdottaa työsuhteen sijaan saman tehtävän hoitamista oman yrityksen nimissä.

Suomen ylikäynyt alkoholipolitiikka

 

Suomen alkoholipolitiikka muuttuu vuosi vuodelta oudommaksi, eikä käännettä parempaa näytä olevan luvassa. Jo pitkään on vaikuttanut sille, että tärkeintä on luoda vaikutelma siitä, että jotain ollaan tekemässä ja parhaiten se näyttää onnistuvan lisäämällä säätelyä ja rajoituksia, jotka haittaavat alkoholin kohtuukäyttäjiä ilman, että varsinaisiin ongelmiin puututaan. Olennaista on se, että säätely tuntuu ja näkyy – silloinhan sen täytyy olla tehokasta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä