AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomuksen puheenjohtajakisa

Mitä kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 5

Blogisarjani on päässyt viidenteen osaansa. Kaikki aiemmat edellytykset ovat äärimmäisen tärkeitä, mutta ilman viimeistä edellytystä voivat jäädä ontoiksi.

Osa 5: Kokoomuksen puheenjohtajan on oltava innostunut politiikan kymmenottelija

Kokoomuksen puheenjohtajan on oltava politiikan kymmenottelija. On hallittava arvot ja aatteet sekä merkitykset ja syyt. Puolueaktiiveja ja äänestäjiä on arvostettava ja samalla on ymmärrettävä maailman tolaa ja ihmisten arkea. On myös osattava johtaa neuvotteluja. Kokoomuksen puheenjohtajalta odotetaan siis paljon.

"Minne tuuli kuljettaa"

Kokoomuksen puoluekokous on alkamassa. Nyt on aika arvailla.  Arvaan näin, Elina Lepomäen kannatuksen suuruus ensimmäisellä kierroksella ratkaisee pelin. Petteri Orpolla näyttäisi olevan suurin henkilökohtainen kannatus, mutta jos se ei riitä voittoon ensimmäisellä kierroksella, niin Orpo on vaikeuksissa. Toisella kierroksella ratkaisu voisi olla, että Lepomäen kannattajien äänet siirtyvät Stubbille ja Alex jatkaa.

 

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 4

Arvopoliitikko, joka ymmärtää ihmisten arkea, ja jolla on käsitys mihin maailma on menossa, ei vielä pärjää kokoomuksen puheenjohtajana. Kokoomuksen johtaminen vaatii taitoa neuvotella, koska niin puolueen sisällä kuin muiden puolueiden kanssa on löydettävä yhteinen sävel.

Osa 4: On osattava neuvotella niin omien kuin vieraiden kanssa.

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 3

Pitkäjänteisesti toimiva ja menestyvä puolue rakentuu arvoille ja aatteelle. Ylevistä tavoitteista on kuitenkin vain vähän apua, jos niitä ei osata muuttaa tavoitteiksi, teoiksi ja poliittisiksi päätöksiksi.

 

Osa 3: On ymmärrettävä mihin maailma on menossa ja miten kehitys vaikuttaa suomalaisten arkeen

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 2

Kokoomus ei ole etujärjestö. Kokoomus on puolue, jolla on käsitys yhteiskunnasta ja maailmasta, jota se haluaa rakentaa. Ainakin haluan uskoa, että kokoomuksen kuulutaan ja sitä äänestetään, koska puolueen arvoihin ja aatteeseen uskotaan ja siihen samaistutaan. Toinen väitteeni on, että kokoomuksen puheenjohtajan on ymmärrettävä, että poliittista liikettä on johdettava poliittisella agendalla.

 

Osa 2: Kokoomus on merkityksiä, syitä, arvoja ja aatetta - Start with why!

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 1

Kokoomus valitsee puheenjohtajan tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa. Puheenjohtajavaalia silmällä pitäen julkaisen blogisarjan, jossa esitellään viisi asiaa, joita Kokoomuksen puheenjohtajuus edellyttää. Täyteen ahdetulla kokouspaikalla Lappeenrannan Rauhassa tullaan pohtimaan ja punnitsemaan ehdokkaita näiden viiden edellytyksen kautta.

Ei kai Petteri Orpon kielitaito ole Ahti Karjalaisen tasolla?

Kokoomus pitää puoluekokouksensa noin viikon kuluttua Lappeenrannassa. Puoluekokouksen odotetuin asia on puheenjohtajavaali, missä kokoomuksen nykyistä puheenjohtajaa Alexander Stubbia haastavat sekä sisäministeri Petteri Orpo että kansanedustaja Elina Lepomäki. Puheenjohtajavaalia pidetään yllätyksenä, koska vakiintuneen tavan mukaan valtaapitävä puheenjohtaja on astunut syrjään, jolloin vaali on ollut avoimena uusille ehdokkaille. Saamieni tietojen mukaan nykyistä puheenjohtajaa haastava vaali on Kokoomuksen sisältä ajettu kostoretki Alexander Stubbia vastaan.

Yksi kolmesta

Moni on kertonut tietävänsä jo kuinka käy. Etenkin he, jotka eivät olisi edes äänivaltaisia, sikäli kun saapuisivat paikalle. Minä menen sinne kokoukseen, varasin tänään jo huoneenkin. Sehän alkaa jo klo 14 perjantaina, mutta pääsen kaverin kyydissä joka lähtee täältä Savosta lauantaina, tunnetun "sianpieremän" aikaan ja ottaa minut kyytiin samalla. Puolitoista viikkoa aikaa siis latautua tähän elämäni ensimmäiseen puheenjohtajavaaliin.

Kokoomus ja Perussuomalaiset Kepujen Talutusnuorassa...

Varoitin juuri tästä kun Kokoomus ryhtyi Sipilän kanssa naimakauppoihin!!

(Persuille diili näytti paremmalta ne kun pääsivät ensimmäisen kerran hallitukseen, tosin vain kepujen heittopussi-apupuolueeksi.)

Etenkin kun Sipilän kepulipeli paljastui jo alkumetreillä, josta se on sen jälkeen vain pahentunut!

Sipilä pisti Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ministerit kurjimmile mahdollisille paikoille, kepujen vedätysten ja kepuloinnin vastuunkantajiksi. 

Ja siitä ovat persut ja Kokoomus saaneet sen jälkeen kärsiä, Sipilän ja kepujen hymistellessä taka-alalla.

Yle: Ylimielisyys istuu kokoomuksessa kuin rasvatahra

"Puheenjohtaja Alexander Stubbin on otettava tyly mielikuva (kokoomuksesta) pitkälti omaan piikkiinsä," kirjoittaa "politiikan erikoistoimittaja" Riikka Uosukainen. Tämä on selkeä kannanotto kokoomuksen puheenjohtajakisaan. Samaan aikaan Hesari syyttää Stubbia luksusluokan lentelyistä Puolustusvoimien koneilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä