AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupungillistuminen

Suomi-neito tasa-arvon äärellä

Suomessa on alettu vihdoin puhua talouskasvusta, lähes kymmenen vuoden taantuman jälkeen. Vienti on alkanut vetää ja rakentaminen on alkanut kiihtyä. Riskinä tässä kaikessa on kuitenkin toteutuuko tasa-arvo? Tällä hetkellä esimerkiksi asuntorakentamisestä lähes 50 prosenttia keskittyy Uudenmaan alueelle. Tämän lisäksi valtion suunnittelema SOTE-uudistus ajaa palveluiden keskittämistä maakuntakeskuksiin. Ja markkinatalous muutenkin vie palveluita kasvukeskuksiin. Esimerkiksi täällä Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoelle.

Muuttoliike on luonnonvoima

Väykän pormestariehdokas Harri Lindell kirjoitti tänään blogissaan:

"Parempaa politiikkaa syntyisi pyrkimyksellä pitää koko Suomi tasaisesti asuttuna sekä säilyttämällä työpaikat/yritykset myös hajautettuna kautta koko Suomen. "

Tavoitehan on keskustapuolueen vanha tuttu, mutta laittoi ajattelemaan - kuvaliitteet osoittavat että trendi on globaali, mutta uskovat Harri & kumppanit todellakin että muuttoliike on käännettävissä, tai edes pysäytettävissä?

58% haluaisi asua maalla. Vain 11% isossa keskustassa.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Yle-Joka-kolmas-suomalainen-haluaa-as...

"Peräti kolmasosa suomalaisista haaveilee kodista maaseutuidyllissä, sillä 30 prosenttia vastaajista asuisi mieluiten maaseudun haja-asutusalueella."

"Pikkukaupunkiin tai taajamaan haluaisi muuttaa 28 prosenttia suomalaisista."

"Vain 11 prosenttia pitää suuren kaupungin keskustaa parhaana asuinpaikkana"

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä