AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen puoliväliriihi

Itsensä myymisen jalo taito

Pitkästä aikaa. Tuntuu että nyt on pakko jotain kirjoittaa, lähinnä että saa itsestään pihalle ja ehkä omia ajatuksiaan selkeytettyä.

Puoliväliriihessä päätettiin sanoa ei korpilain paluulle

Hallitus päätti eilen puoliväliriihessään, että se nostaa poliisin määrärahoja 25 miljoonalla, rajavartiolaitoksen määrärahoja 5 miljoonalla ja suojelupoliisin määrärahoja 2 miljoonalla eurolla. Nyt päätetty lisärahoitus vahvistaa sisäisen turvallisuuden uhkien ennakointia ja turvaa elintärkeiden turvallisuuspalveluiden perustason. Samalla se poistaa turvallisuusviranomaisten suorituskyvyssä ilmenneet keskeiset alueelliset puutteet.

Välijusteerauksen aika tarjoaa oppositiolle riekkumispaikan

On tullut aika ottaa popkornit esiin ja seurata mediaa. Kolmoskanavalla istuivatkin jo opposition edustajat haukkumassa hallitusta. Tarpeeksi ei ole tehty mitään millekään, voi voi, nyt "tärkeät päätökset jäävät tulevaisuuden hallitusten kannettavaksi". Asenne naurattaa, sillä kun niitä kovia päätöksiä on tehty, ulina on ollut hysteeristä. Keskusta ja Perusssuomalaiset ovat myös säikähtäneet kannatuslukujaan eikä Orpokaan enää puhu miljardileikkauksista.

Tässä mielessä media ja oppositio ovat onnistuneet. Mitään ei tarvitse tehdä. Paitsi että sekin on hallituksen vika.

Apteekkipäätöksenteko – ravistettava omaskakas

Hallituksen ulostulo ”apteekkitoiminnan maltillisesta uudistustyöstä” on mielestäni valheellinen ja kansalaisia aliarvioiva manööveri. Poliittinen päätöksenteko on Suomessa häpeällisen huonoa. Häpeä muuttuu kiukuksi ja edelleen epätoivoksi, kun tutustuu hallituksen päätösten perusteluihin ja mukauudistusten uutisointiin. Kansalaisia sumutetaan oikein kunnolla eikä yhteisten varojen vuosikausia jatkuneeseen kuppaamiseen puututa. Tutkivalle journalismille olisi tilaus.

Pyrrhoksen voitto persuille

Perussuomalaiset hehkuttavat nyt puheenjohtajaehdokas Sampo Terhon suulla perusuomalaisten saavuttamaa pakkoruotsista luopumisen kokeilun  laajenemisen koskemaan 2200 opiskelijaa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704242200108818_pi.shtml

Käytännössä tämä tarkoittaa, että 2200  5- ja 6-luokkalaista voivat valita muun kielen kuin ruotsi. Kokeiluun osallistujat voivat anoa myös vapautusta myös lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa toisen kotimaisen kielen opiskelusta.

http://yle.fi/uutiset/3-9579193

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä