AkiK Pohjoisen Kuningas

Kaikki blogit puheenaiheesta äitiyspakkaus

Voiko rakkaalla lapsella olla monta nimeä?

Sanomalehtien otsikoista luulisi, että Kelan työntekijät haluaisivat muuttaa äitiyspakkauksen nimen, mutta Kelan kotisivuilla selitetään, että eduskunnassa on pohdittu äitiyspakkauksen nimen muuttamista, jotta nimi huomioisi entistä paremmin kaikki vanhemmat ja perheet. 

Vanha ja tuttu on niin turvallista, mutta aina ei tarvitse takertua vanhaan, jos parempaa on luvassa. Kela nyt vain päätti viedä asiaa eteenpäin, mutta ensin kysyy kansalaisilta, mitä mieltä ollaan. Hyvä!

Lainaus Kelan sivuilta: 

Syrjiikö äitiyspakkauksen nimi isiä?

Tietysti! Ja siksipä Kela kutsuu kaikki keskustelemaan 80-vuotiaan äitiyspakkauksen nimestä. Onhan se itsestään selvää, että kaikki muut ongelmat Kelan toimivuuden osalta on jo ratkaistu. https://aitiyspakkaus.kela.fi/ehdota-nimea

 

Noh, kun tässä laitoksessa ei enää ole turhaa byrokratiaa, jonottamista,... ja päätökset saa hetkessä hoidettua verkossa tai virka-aikana 182 toimiston toimipisteessä, niin jotain uutta askartelua pitää keksiä ylipaisuneelle virka(mies)kunnalle. Ja tietysti korjata taas yksi tasa-arvoa loukkaava epäoikeudenmukaisuus.

 

Kruununjalokivi kiillotettava - äitiyspakkaus päivitettävä

Elän kolmikymppisen naisen arkea, jossa ystävien whatsapp-viesteissä vilahtelee suurin piirtein joka viikko suloinen ultrakuva sikiöstä, kuva kotiin saapuneesta äitiyspakkauksen ihanista vaatteista ja sitten viimein äimistyneen isän nappaama kuva pienestä ihmeestä synnytyssalissa.

Tartun nyt kuvista keskimmäiseen.

Parin viime viikon aikana olen tavannut useampia tahoja, joilla on huikean hienoja ideoita suomalaisen äitiyspakkauksen kehittämiseksi.

Onneksi on minua viisaammat päättäjät

Minä tyhmänä ihmisenä en olisi älynnyt antaa laivayhtiöille satoja miljoonia. onneks päättäjät älysivät. Jos eivät olisi niin markkinat olisi tullut ja hoitanut homman ilman tukia. Eihän se käy että markkinat alkavat toimia miten sattuu, ja ilman meidän rahoja. Lisäksi olisi kiinalaisen telakkatyöläisen päivä ollut pihalla, juuri kun hän oli paikallisesti sopinut että kyllä 10 tunnin päivä on sopivan pitkä. Toinen asia mikä ei olisi tullut mieleen, on Veikkauksen hallitus paikat.

Äitiyspakkaus antaa arvon lasta vatsassaan kantavalle naiselle

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari jätti 7.3.2017 peruspalveluministeri Juha Rehulalle kirjallisen kysymyksen äitiyspakkauksen nimen muuttamisesta. Emma Karin mielestä ÄITIYSpakkaus ei nimensä vuoksi tunnusta vanhempien yhdenvertaisuutta. Äitiyspakkaus pitäisi Karin mielestä muuttaa. Jatkossa äitiyspakkausta tulisi kutsua nimellä vauva- tai perhepakkaus.

Emma Kari/vihreät haluaa muuttaa äitiyspakkauksen nimen!

Vihreitten kansanedustaja Emma Kari haluaa muuttaa äitiyspakkauksen nimen. 80 vuotta nimi on suomalaisille kelvannut ja minusta sen pitäisi kelvata edelleen.

Emma Kari on tehnyt vastaavalle ministerille kirjallisen kysymyksen asiasta. Osoittaa miten turhista asioista eduskunnassa puhutaan ja viedään ministerien aikaa hoitaa todellisia ongelmia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä