AkiK Pohjoisen Kuningas

Kykypuolueesta mätäpuolueeksi

Suurista puolueista Kokoomuksesta löytyy ehkä eniten kannatusta markkinamekanismien hyödyntämiselle ihmisten toiminnan järjestämisessä, mutta on surullista havaita, että Kokoomuksessa ja sen nuorisojärjestössä Kokoomusnuorissa esiintyy ajatusmaailmaa, jossa oman edun tavoittelu muiden kustannuksella on hyväksyttävää kaikissa tilanteissa.

Kokoomusnuorten aktivii Tim Borovkov varasi liberaalinuoret.fi-verkkotunnuksen omien sanojensa mukaan kuultuaan Liberaalinuorten perustamisesta Kokoomusnuorten kanavalla ja tarjoutui sen jälkeen myymään sen Liberaalipuolueen nuorisojärjestölle. Häirintätarkoituksessa varattuja verkkotunnuksia on kuitenkin Suomessa mahdollista viranomaispäätöksillä siirtää takaisin suojattujen nimien haltijoille, kuten yhdistysrekisterissä oleville yhdistyksille. Hyvä diili kuitenkin: tekijälle jäi käteen lähinnä hankalan tyypin maine.

Kun tietoja Paavo Väyrysen Kansalaispuolueesta alkoi tulla ilmi, Tornion kokoomusnuorten puheenjohtaja Aapomikko Matti oli perustanut Kansalaispuolue-nimisen "urheilujärjestön", tarkoituksena ilmiselvästi häiritä Väyrysen hanketta. Yhdistysrekisterin mukaan tämä hakemus yhdistyksen perustamiseksi on rauennut, mutta on harmillista, että toimittajat eivät ole seuranneet tapausta loppuun asti ja tiedustelleet, kuinka tämän "urheilujärjestön" toiminta on lähtenyt käyntiin.

Kun lisäksi Kokoomusnuoriin kuuluvilta henkilöiltä kuulee esimerkiksi sellaisista kätevistä kikoista, että kannattaa rahansäästön vuoksi hankkia joku opiskelupaikka ammattikorkeakoulusta ja opiskelijakortti, vaikka on valmistunut yliopistosta, ei voi välttyä siltä kuvalta että arvomaailma sallii kaikenlaisen muiden kustannuksella hyötymisen. Kokoomusnuorten johtoporras ei näihin tapauksiin tai toimintatapoihin ole juuri ottanut kantaa. Heillä onkin ollut kiirettä kommentoidessa esimerkiksi sitä, että "on järjetöntä tukea heikomman aineksen lisääntymistä" tai että työttömien pitäisi kerätä risuja metsissä.

Päivänvaloa kestämättömät toimintatavat Kokoomuksessa eivät rajoitu pelkästään puolueen nuorisojärjestöön. Puolueissa soisi noudatettavan kansanvaltaisia ja demokraattisia periaatteita, mutta Kokoomuksen Uudenmaan piirin puheenjohtaja erotettiin, koska hän kannatti jäsenäänestyksen järjestämistä eduskuntavaaliehdokkaista (kokoomusaktiivi: "jos jäsenäänestys järjestetään, ehdokaslista täyttyy helposti viisikymppisistä espoolaisista diplomi-insinööreistä"). Samalla alueella on syyllistytty demokratiaa halventaviin temppuihin aikaisemminkin: Tuusulassa kuntavaaliehdokkuuden estämiseksi ehdokkaita pudotettiin pois ehdokaslistoilta kertomatta siitä heille.

Osa Kokoomuksen markkinaliberaaleista herättävää myös epäilyksiä. Ovatko he markkinaliberaaleja sen takia että kokevat itse hyötyvänsä siitä, vai siksi, että he todella uskovat vapaiden markkinoiden olevan tehokkain, järkevin ja oikeudenmukaisin tapa järjestää yhteiskunnan tuotanto?

Joka tapauksessa perimmäinen syy sille, miksi kuulun Liberaalipuolueeseen enkä yritä vaikuttaa asioihin Kokoomuksen riveistä on se, että Kokoomuksessa on arvokonservatiivisten holhoajien siiven lisäksi siipi, jota yhdistää oman edun tavoittelu, ihmisten luokittelu parempiin ja huonompiin, sekä muiden häiritseminen epäasiallisin keinoin.


Suosittelen kirjoituksen taustalle videota Kokoomuksen puoluekouksesta: liput saapuvat.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen eduskuntaehdokas Oulussa numerolla 80.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kovin tervetullut kirjoitus. Toivottavasti ei poisteta ihan pian.
Onko teidän liberaalien kimppuun käyty somessa samalla tavoin, kuin Persujen ja Tähtiliikkeen?
Vasemmistolla ja etenkin viherkommunistien ääristalinisteilla vaikuttaisi olevan pelon siivittämä paniikki käydä jokaisen tilaisuuden tullen kimppuun.
Laita linkkiä, kun kerkiät.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Ne hyökkäykset ovat mitä olemme kokeneet ovat olleet sen verran herrasmiesmäisiä taikka ovelia ettei niistä edes kehtaa valittaa. Tai edes todistaa niiden koskaan tapahtuneen.

Käyttäjän eliisakuusama kuva
Eliisa Kuusama

Noh kyllä minä olen saanut aika inhoja viestejä somessa kun olen kommentoinut mielipiteitäni.

Toimituksen poiminnat