Tasavallan presidentti kiinnostunut vain suosiostaan

Financial Timesille antamassaan haastattelussa tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo suomalaisten vastustavan Nato-jäsenyyttä ja hänen itsensä olevan myös suomalainen. Eli toisinsanoen hän kertoo vastustavansa Nato-jäsenyyttä. Monen korvaan tällainen kuulostaa vain äänten tai suosion kalastelulta populistisilla lausunnoilla.

Vallan puolesta Sauli Niinistö on jo saavuttanut aivan kaiken mitä yksittäinen henkilö voi Suomessa saavuttaa. Onkin siis varsin outoa, ettei häntä siltikään kiinnosta kansakunnan turvallisuus kansakunnan suosion sijaan.  Tässä vaiheessa olisi siirryttävä sanoista ja suosion kasvatuksesta tekoihin, sillä tähän hänen valtansa vielä yltäisi.

Puolustusvoimien johto, pääosa kotimaisista asiantuntijoista ja monet ulkomaalaiset asiantuntijat ovat sitä mieltä, ettei naapurimaamme Venäjä ole turvallinen naapuri ja että ainut varma turva sen harjoittamaa monialaista häirintää ja uhkaa vastaan on Naton täydet turvatakuut. Venäjältä katsottuna me kuulumme jo länsimaihin, eli käytännössä sen vihollisiin. Venäjä myös itse arvioi meidän konfliktitilanteessa hakeutuvan samalle puolelle Nato-maiden kanssa enkä epäile hetkeäkään että näin käy.

Miksi nämä tosiseikat eivät tasavallan presidenttiä kiinnosta? Jääräpäisesti tai omaa etuaan ajatellen hän kuvittelee itse pääsevänsä tai Suomen pääsevän kansainvälisiin neuvottelupöytiin. Mistä ihmeestä Venäjän kanssa edes neuvoteltaisiin? Se on toiminnallaan osoittanut olevansa kykenemätön edes kaupankäyntiin Suomen ja EU-maiden kanssa.

Liian myöhäinen Nato-jäsenyyden pyytäminen voi käydä hyvin kalliiksi ja joka tapauksessa mitä pidemmälle Nato-jäsenyyden hakemista venytetään, sitä hankalammaksi ja kalliimmaksi se käy.  Sauli Niinistön siis pitäisi ryhtyä sanoista tekoihin ja huolehtia että Nato-jäsenyys tulee hänen kaudellaan.

AkiK
Liberaalipuolue Oulu

Ehdolla eduskuntaan 2019 Oulussa numerolla 80.
Liberaalipuolueen hallituksen sekä puoluevaltuuston jäsen.
Ammatiltaan IT-konsultti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu