AkiK Pohjoisen Kuningas

Tasavallan presidentti kiinnostunut vain suosiostaan

Financial Timesille antamassaan haastattelussa tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo suomalaisten vastustavan Nato-jäsenyyttä ja hänen itsensä olevan myös suomalainen. Eli toisinsanoen hän kertoo vastustavansa Nato-jäsenyyttä. Monen korvaan tällainen kuulostaa vain äänten tai suosion kalastelulta populistisilla lausunnoilla.

Vallan puolesta Sauli Niinistö on jo saavuttanut aivan kaiken mitä yksittäinen henkilö voi Suomessa saavuttaa. Onkin siis varsin outoa, ettei häntä siltikään kiinnosta kansakunnan turvallisuus kansakunnan suosion sijaan.  Tässä vaiheessa olisi siirryttävä sanoista ja suosion kasvatuksesta tekoihin, sillä tähän hänen valtansa vielä yltäisi.

Puolustusvoimien johto, pääosa kotimaisista asiantuntijoista ja monet ulkomaalaiset asiantuntijat ovat sitä mieltä, ettei naapurimaamme Venäjä ole turvallinen naapuri ja että ainut varma turva sen harjoittamaa monialaista häirintää ja uhkaa vastaan on Naton täydet turvatakuut. Venäjältä katsottuna me kuulumme jo länsimaihin, eli käytännössä sen vihollisiin. Venäjä myös itse arvioi meidän konfliktitilanteessa hakeutuvan samalle puolelle Nato-maiden kanssa enkä epäile hetkeäkään että näin käy.

Miksi nämä tosiseikat eivät tasavallan presidenttiä kiinnosta? Jääräpäisesti tai omaa etuaan ajatellen hän kuvittelee itse pääsevänsä tai Suomen pääsevän kansainvälisiin neuvottelupöytiin. Mistä ihmeestä Venäjän kanssa edes neuvoteltaisiin? Se on toiminnallaan osoittanut olevansa kykenemätön edes kaupankäyntiin Suomen ja EU-maiden kanssa.

Liian myöhäinen Nato-jäsenyyden pyytäminen voi käydä hyvin kalliiksi ja joka tapauksessa mitä pidemmälle Nato-jäsenyyden hakemista venytetään, sitä hankalammaksi ja kalliimmaksi se käy.  Sauli Niinistön siis pitäisi ryhtyä sanoista tekoihin ja huolehtia että Nato-jäsenyys tulee hänen kaudellaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kummallista kommentointia,myös Nato jäsenyys voidaan ihan yhtä hyvin
todeta turvallisuus uhaksi Suomelle.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Jos jäsenyyttä haetaan, olemme suuremmin uhattuna vain sen ajan kun olemme hakemuksen jättäneet ja odotamme jäsenyyden hyväksymistä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onhan jenkit todettu aivan samanlaiseksi ellei jo vaikeammaksi kaupankäynnin kannalta.

Jenkit = nato.

Ymmärrät varmaan yhtälön ongelman?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Yhtälösi on epätosi. NATO:n nykyisiä jäsenmaita ovat Alankomaat, Belgia, Britannia, Islanti, Italia, Kanada, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Tanska, Yhdysvallat, Kreikka, Turkki, Saksa, Espanja, Puola, Tsekki, Unkari, Bulgaria, Latvia, Liettua, Romania, Slovakia, Slovenia, Viro, Albania, Kroatia ja Montenegro.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Nato#Nykyiset_j%C3%A...

Toisin sanoen NATO:lla on 29 jäsentä ja siten on täysin absurdia ja älyllisesti epärehellistä väittää, että "Jenkit = nato".

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos otetaan jenkit pois yhtälöstä,niin ei siihen jää oikeastaan mitään. Kaikki välineethän tulee pitkälti jenkeistä..

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä kirjoitus. Ei kannata hätkähtää urputusta: vastaavat jutut aina keräävät kaiken maailman itkijöitä inisemään.

Niinistö on liian vanha ja liian pelkuri kyetäkseen ajattelemaan Nato-asiaa muiden kuin venäläisten kannalta. Hänhän on julkisesti ilmoittanut että Venäjän etujen huomioiminen Suomen ulkoturvallisuusasioissa kuuluu turvallisuuspolitiikan peruspilareihin.

Aulis Saarijärvi

Mitä tässä enää ryppynauamme pidellään? Prikaatitolkulla päästettiin sotaan tottunutta nuorta miestä maahan 2015. Armeijan komentaja käski upseerioppilaita kantamaan afrikkalaisten valtaajien kääröjä kylpylöihin. Oikeusministeri väittää, että ei niistä ole mitään vaaraa. Poliisijohto tietää 5 000 olevan vain piilossa valmiina toimimaan, mutta vaarattomasti.

Mitä siinä vaahtoatte? Katsokaa, kun ne ihanat tulijat saavat asevarastomme käsiinsä, niin loppuu ihmettely, että ostaako Niinistön Sale mustalle Waltterille toisen pyörän, vai vaihtaako vaarina vaipan! Ei Päivi Nerg eikä Päivi Räsänen tunnekaan niitä väittämiään, kaikkia Punaisen Puolikuun tulijoita.

Toimituksen poiminnat