Finlayson on pelkuri

Finlaysonin kampanja tyttöjen ympärileikkausten kieltämiseksi on kuulema suunniteltu ärsyttämään valkoista heteromiestä. Valkoisena heteromiehenä jouduin hetken pohtimaan millä tavoin näin itsestäänselvä asia voisi mitenkään ärsyttää. Kukaan meistä ei halua silpoa tyttöjen sukupuolielimiä ja sen kieltäminen olisi yksinomaan hyvä asia.

Suomen Kuvalehden artikkeli kuitenkin valaisi asiaa. Finlaysonin Kurttila kertoo seuraavaa:

”Miehet ovat kyllä jänniä. Tästä silpomiskampanjastakin on tullut sellaista palautetta, että miksi emme aja myös poikien ympärileikkauksen kieltämistä.”

Ensinnäkin: tyttöjen ja poikien ympärileikkausta ei voi edes verrata keskenään. Tyttöjen ympärileikkausta kutsutaan silpomiseksi, sillä väkivaltainen toimenpide voi aiheuttaa elinikäisiäkin terveyshaittoja.

Toiseksi: poikien ympärileikkaamiseen liittyy uskonnollisia seikkoja, joihin Finlayson ei halua ottaa kantaa.

Toisinsanoen Finlayson ei uskalla ottaa kantaa poikien ympärileikkaukseen koska pelkää antisemitistiseksi ja islamin uskon vastaiseksi leimaantumista. Tai sitten se nerokkaasti ei ota kantaa poikien ympärileikkauksiin, vaan antaa ärsyyntyneiden valkoisten heteromiesten tehdä sen puolestaan. Toivon jälkimmäistä, ainakin minut tämä triggeröi, kirjoitinhan tämän tekstinkin. 

Allekirjoitan tyttöjen ympärileikkauskiellon välittömästi, mutta haluaisin että poikien ympärileikkaus kielletään myös samalla. Miksi venyttää asiaa? Vaikka tiedostan ettei poikien ympärileikkaus ole läheskään niin vaarallinen terveydelle kuin tyttöjen ympärileikkaus, ei se tee asiasta yhtään sen oikeampaa. Ihmetystä aiheuttaa myös väite ettei tyttöjen ympärileikkauksilla olisi jotain uskonnollista taustaa tai että uskonnollisista syistä tehtävä ympärileikkaus olisi jotenkin hyväksyttävämpi kuin kulttuurillisista tai perinteistä johtuvista syistä tehtävä.

Jostain syystä on koettu tarpeelliseksi perustella poikien ympärileikkausta myös hygieniasyistä ja esteettisistä syistä. Ympärileikkaus hygieniasyistä on minusta sama kuin poistaisi sormenpäät estääkseen kynsien pureskelun, eikä mielestäni lapsen sukupuolielinten ulkonäön tuunaus ei missään nimessä kuulu vanhemmille. Potentiaaliset ja todennäköiset haitat ovat aivan aidosti suuremmat kuin saatavat hyödyt ja jokatapauksessa päättäminen omista sukupuolielimistä kuuluu yksilölle itselleen.

Henkilökohtaisesti en välitä uskontokuntien vihasta ja minusta lasten silpominen muista kuin terveydellisistä syistä tulisi kieltää laissa. Lapset voivat täysi-ikäisenä saattaa itsensä jumalan yhteyteen suorittamalla ympärileikkauksen mikäli näin haluavat, mutta annetaan heidän tehdä valintansa itse. 

Allekirjoittanut on oululainen Liberaalipuolueen hallituksen jäsen sekä maakuntavaaliehdokas.

 

 

AkiK
Liberaalipuolue Oulu

Ehdolla eduskuntaan 2019 Oulussa numerolla 80.
Liberaalipuolueen hallituksen sekä puoluevaltuuston jäsen.
Ammatiltaan IT-konsultti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu