AkiK Pohjoisen Kuningas

Suomalainen autokoulu maailman paras

  • Harvemmin noudatettu liikennemerkki.
    Harvemmin noudatettu liikennemerkki.

Suomalainen autokoulu on ollut maailman paras, ainakin jos katsoo sen hintaa sekä koulutuksen tuntimääriä. Mitään merkittävää parannusta tuolla hinnalla ja kestolla ei ole saatu onnettomuustilastoihin. Paljon tästä ärsyyntymistä aiheuttaneesta sukupolvikokemuksesta, ajokortin hankkimisen raskaudesta, siirtyy pian historiaan mikäli liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus uudeksi ajokorttilaiksi menee läpi.

Enää ei tarvitsisi maksaa ajo-oikeudestaan maksaa yhden käytetyn henkilöauton verran, eikä käydä samoja pakollisia ja tylsiä taskuparkkeeraustunteja, vaikka olisit ajanut erilaisilla moottorikulkuneuvoilla lapsesta lähtien. Lisäkursseja voisivat ottaa ne jotka eivät uskaltaudu liikenteeseen tai ne jotka osoittautuvat vaaraksi liikenteessä.

Lisäksi kartellimaisille autokouluille tulee loppu ja koulutus siirtyy enemmän markkinaehtoiseksi. Todennäköisesti jatkossa suurimman osan ajo-opetuksista hoitaa ajokorttia hankkivan vanhempi tai lähisukulainen, kun viimeisetkin hankaluudet ja rahastukset opetusluvalla opettamisesta poistetaan.

Tai ainakin näin on toivottu. Virkamiehet voivat vielä ehtiä vääntämään tästäkin sääntelyn helpottamisesta sellaisen, että kassavirta heidän suuntaansa säilyy. Eihän virkamies halua että hänen työpaikkansa olisi vaarassa.

Onneksi taivaanrannassa siintää tulevaisuus jossa ajokortti ei enää ole välttämättömyys. Itseohjautuvat autot tulevat, ennemmin tai myöhemmin, ja tekevät autolla ajamisesta vapaaehtoista.

Nämä muutokset ovat kuitenkin hyvin tervetulleita ja odotettuja. Bernerille 9 pistettä ja papukaija-merkki hyvästä hallituskaudesta. Täydellinen ei kausi ole, mutta moni asia liikenteen osalta on mennyt huomattavasti eteenpäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suomalaiset autokoulut ja suomalaiset apteekit sun muut yksityiset, jotka rahastavat sievoisia summia palveluksistaan, ovat tietysti niitä maailman parhaita. Jottain sitä tarttis tehrä...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Bernerille 9 pistettä ja papukaija-merkki hyvästä hallituskaudesta. Täydellinen ei kausi ole, mutta moni asia liikenteen osalta on mennyt huomattavasti eteenpäin".. Mielenkiinnosta haluaisin tietää mitä nämä osat ovat jotka ovat menneet eteenpäin?

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Julkisen liikenteen kilpailun osittainen vapauttaminen, taksiliikenteen vapauttaminen sekä tämä ajokorttiuudistus. Varmaan olisi voinut tehdä enemmänkin jos ei olisi vastaanharaajia ollut estämässä kehitystä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Nii no joo.. Taksiliikenteen vapauttamisesta ei kannata vielä hurrata ennenkuin nähdään tulokset.. Ajokorttiuudistus, joo onhan se tietysti hyvä juttu.. Mutta mitä kauheita ehdotuksia hänellä myös oli ja olisi läpi mennyt jos ei olisi ollut näitä vastaanhaarajia :)

Mut joo.. Katsotaan ensin tulokset tuosta taksi hommasta, ja samaten ajokorttihommasta.. (Tunnit vähenee, mutta hinta pysyy samana)

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta Vastaus kommenttiin #4

Riittää että se vapautettiin. Se on se lopputulos.

Toimituksen poiminnat