AkiK Pohjoisen Kuningas

Maakuntavaalit tulisi siirtää

Maakuntavaaleja oltiin kovalla tohinalla järjestämässä jo presidentinvaalien aikaan. Niitä kuitenkin siirrettiin myöhemmäksi ja luvattiin, että lainsäädäntö on valmis syksyyn mennessä. Nyt puolen vuoden jälkeen mitään ei näy eikä kuulu.

On aivan järjen vastaista päättää näin isosta siirtymästä lyhyellä aikataululla. Puolueet eivätkä varsinkaan äänestäjät ehdi valmistautua jos kampanjointiin jätetään aikaa vain muutama kuukausi. Vieläkään ei tiedetä mistä varsinaisesti äänestetään.

Äänestysinto taitaa myös jäädä laimeaksi koska kansalaisilla on vaaliähky nopeassa tahdissa tulevien vaalien välissä. Pelkään myös pahoin että alhaisen äänestysprosentin takia Keskusta vie vaalit aivan sata-nolla. Keskusta onkin päähallituspuolueena innokkaasti ajanut maakuntavaaleja ja sote-uudistusta. Muut puolueet eivät muutoksesta ole niin innoissaan.

Järjestelmämme on rikki ja sote-uudistus kaivataan mahdollisimman pian. Asia ei kuitenkaan korjaannu tekemällä puolivillaisia nopeita ratkaisuja jotka eivät varsinaisesti liity itse ongelmaan. Muutenkin meininki on kuin banaanivaltiossa; näin pikaisella aikataululla ei länsimaisessa demokratiassa pitäisi vaaleja järjestää sellaisista asioista jotka eivät ole kansalaisille tuttuja.

Ehdottaisinkin vaalien siirtämistä pidettäväksi yhtäaikaa eduskuntavaalien kanssa, näin aikaa olisi riittämiin ja kahdet yhtäaikaiset vaalit lisäisivät äänestysintoa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset