AkiK Pohjoisen Kuningas

Kauppakeskus Valkean kesäkatu suljetaan miehiltä

  • Kuvankaappaus Kalevan jutusta.
    Kuvankaappaus Kalevan jutusta.

Oulun Valkean kesäkatu aiotaan sulkea naisille tarkoitetun tapahtuman ajaksi kokonaan miehiltä. Vaikka todennäköisesti kukaan mies ei varsinaisesti paikalle halua, on S-ryhmän toiminta vastenmielistä sekä lainvastaista.

Jo se, että S-ryhmä käsittelee julkista kaupungin katutilaa omana liiketilanaan ja perii vuokraa sen käytöstä, on tarpeeksi törkeää, mutta miesten estäminen määräajaksi kyseiseen tilaan ylittää hyvän maun rajat täydellisesti.

Sopii pohtia, millainen myrsky nousisi jos kauppakeskus suljettaisiin naisilta muutamaksi tunniksi ja vaikka ohjelma koostuisi monsteriautoista ja vapaapainista jotka eivät keskimääräistä naista kauheasti kiinnosta. Feministien soihtukulkue olisi varmasti paikalla ennenkuin ehtisi kissaa sanoa. Onneksi valveutuneet kansalaiset ovat jo ilmoittaneet asiasta tasa-arvovaltuutetulle.

Mieleeni tulee myös sekin seikka ettei naiseus tai sukupuoli ole niin yksinkertaisesti rajattavissa nykykäsityksen mukaan. Pääsevätkö muunsukupuoliset paikalle jos kokevat esimerkiksi olevansa sen verran Mikko Leppilammen faneja että hänet pitäisi päästä näkemään?

Olen muuten ehdolla Oulussa ja yksi teemoistani on kaavoituksen vapauttaminen ja yksittäisten suurien yritysten kyynärpäätaktiikan vastustaminen Oulun päätöksenteossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Olet ymmärtänyt homman ihan väärin. Kadun sulkeminen miehiltä ei ole epätasa-arvoista.* Kysy vaikka Airaksiselta.

*Muok.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo
Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti Ok Arinan hallitus on sama kuin Oulun kaupungin hallitus, muutenhan koko kadun sulkeminen liikenteeltä ei olisi mahdollista, enkä tarkoita vain kyseistä naisille tarkoitettua tapahtumaa.

" Oulun Valkean kesäkatu aiotaan sulkea naisille tarkoitetun tapahtuman ajaksi kokonaan miehiltä. Vaikka todennäköisesti kukaan mies ei varsinaisesti paikalle halua, on S-ryhmän toiminta vastenmielistä sekä lainvastaista "

Meillä miehillä on vapaus valita käytämmekö Ok Arinan palveluja.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Ja voitte myös äänestää valtuustoon henkilön joka ei ole Arinan hallittavissa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Oulun tasa-ar­vo­toi­mi­kun­nan puheenjohtaja moittii Valkean kesäkadun sul­ke­mi­sai­kei­ta – "mokanneet pahemman kerran"

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oulun-tasa-ar...

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Sainkin jo kuulla että Arina aikoo päästää myös miehet paikalle.

Toimituksen poiminnat