Vasemmistolaisuuden ja vihreyden helppous

Tuttavani täytti Ylen vaalikoneen ja tulin listalla viimeiseksi. Hän kysyi miksi vihaan vanhuksia ja lapsia. Olisi todella mukavaa, jos julkisesta liikenteestä ei kerättäisi maksua, luokkakoko olisi korkeintaan 10 oppilasta ja jokaisesta vanhuksesta huolehdittaisiin rakkaudella. Valitettavasti maailma on rajallinen ja samoin myös kunnan ja valtion resurssit.

On hyvin helppoa luvata järjestävänsä kaikki palvelut, jotka äänestäjä keksii toivoa. Jos et saakaan ajettua läpi kaikkia lupauksiasi, voit aina syyttää porvareita, veronkiertäjiä, ahneita yrityksiä kustannuksien noususta ja niin poispäin. Eli siis voit luvata kaiken mutta sinun ei tarvitse pitää mitään lupauksistasi.

Myöskään äänestäjän ei valitettavasti tarvitse päätään vaivata sillä, mistä hän ottaisi pois mikäli haluaa jonkin tietyn palvelun toteutettavan. Vaalikoneessa voi valita kaiken kustannuksista välittämättä ja silloin vaalikone ehdottaa nimenomaan eniten vasemmistolaisinta ja vähiten vapauden kannalla oleva ehdokasta.

Erityisen kuvaava on hesarin vaalikoneen kysymys:

“Jos tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata julkisia palveluita tai sosiaalietuuksia, veronkorotukset parempi vaihtoehto”

Esimerkkikuva on Vihreistä sillä Vasemmistoliiton kohdalla piirakka olisi ollut hieman tylsä; lähes 100% ehdokkaista oli Helsingissä osittain tai täysin samaa mieltä. Vihreillä osittain tai täysin samaa mieltä on 83% ehdokkaista. Jos merkitsee vaalikoneesta ne kohdat jotka todennäköisesti lisäävät kunnan tai kaupungin kustannuksia, lähes 100% on osittain tai täysin samaa mieltä niiden kannattamisesta Vihreiden tai Vasemmistoliiton osalta.

Pointtini on että todellisessa maailmassa tällainen ideologia on valehtelua äänestäjille ja äänestäjien kohdalla heille itselleen. Kaikkiin asioihin ei voida laittaa avointa piikkiä eikä veroja voi loputtomiin korottaa, kuten osoitti moottoripyörille ja veneille kaavailtu veronkorotus. Itse vastustin kaikkia kohtia jotka olisivat omiaan lisäämään joko veroja tai velanottoa. En siis valehtele, mutta minua ei pidetä erityisen lämpöisenä ihmisenä, vaalikoneen perusteella.

Kiitos Liberaalipuolueen aktiiveille taustatyöstä ja Antti Lehdolle piirakkakaaviosta https://goo.gl/rJA4rg

P.S. Saman huomion voi tehdä lähes kaikilla vaalikoneilla. Tuo yksi kysymys Hesarin koneessa vain oli kuvaavin.

AkiK
Liberaalipuolue Oulu

Ehdolla eduskuntaan 2019 Oulussa numerolla 80.
Liberaalipuolueen hallituksen sekä puoluevaltuuston jäsen.
Ammatiltaan IT-konsultti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu