AkiK Pohjoisen Kuningas

Sosialismiin ilman vallankumousta

SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov kauhisteli torstaina hallituksen veronkevennyksiä niinsanotuille hyväosaisille: "Itse esimerkiksi maksaisin mieluummin enemmän veroa kuin leikkaisin köyhimpien etuuksia. Ymmärrän, että yritysten sukupolvenvaihdokset ovat iso haaste. Silti kysyn onko viisasta, että yritys tai tila siirtyy isältä pojalle. Miettikääpä, jos huippu-urheilijan lapsi saisi verohelpotusta ryhtyäkseen huippu-urheilijaksi. Ehkä kohdennus ei urheilun tulosten kannalta olisi paras mahdollinen"


On täysin luonnollista, että sosiaalidemokraatti haluaa perintöveron olevan tasan 100%. Kyseessä on yksi tapa millä Marxin haaveilema sosialistinen utopia voitaisiin saavuttaa. Koska valtio elää keskimäärin pidempään kuin yksilö, voitaisiin tuotantovälineet ja yksityinen omaisuus pikkuhiljaa ottaa valtion hallintaan. Vajaassa sadassa vuodessa valtio kontrolloisi kaikkea rajojen sisällä tapahtuvaa liiketoimintaa. Utopia voitaisiin saavuttaa ilman vallankumousta ja verenvuodatusta.

Kuoleman ja surun keskellä kovin moni ei julkisesti ryhdy pullikoimaan ja kahmimaan itselleen perintöä, jolloin se on hyvä paikka valtiolle ottaa haltuun henkilön elämänsä aikana hankittu omaisuus. Jälkikasvu ei toki jää ilman; antaahan vainaja lapsilleen perinnöksi myös geenit, jotka mahdollistivat liiketoimen syntymisen ja varsinainen rahallinen hyvä siirtyisi yhteisen hyvän lisäämiseen valtion huomaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''"Itse esimerkiksi maksaisin mieluummin enemmän veroa kuin leikkaisin köyhimpien etuuksia.''

Täältä tilinumero, johon voit verorahat lähettää.

https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

...missä tuossa on sanottu että perintöveron pitäisi olla 100%?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Filatovhan ei edes ehdota veronkorotuksia, kunhan kehottaa harkitsemaan verohelpotuksien järkevyyttä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Filatov käyttää pieniä osia kokonaisuudesta agitaation välineinä. Hallitus suunnittelee kantavansa enemmän veroa 2017 kuin 2016. Painopisteet muuttuvat, mutta korkeampaa veronkantoa on kuitenkin vaikea pitää helpotuksena. Samalla menoja myös kasvatetaan, joten leikkausten esittäminen jotenkin yhden veromuodon kevennyksestä johtuviksi on pötypuhetta. Menoja toki priorisoidaan uusiksi, mutta kokonaissummaa hallitus aikoo kasvattaa, ei suinkaan pienentää.

Blogisti toki liioittelee perintöveroa, mutta sillä ei ole periaatteen kannalta merkitystä? Periaatteessa kysymys on siitä, onko omaisuuden, edes perityn sellaisen, sosialisoiminen OK? Filatovin näkemys tulee hyvin selkeäksi, todetessaan ettei perintökaari välttämättä kohdenna resursseja yhteiskunnassa parhaalla mahdollisella tavalla. Ei tuosta ole pitkä askel koko perinnön sosialisointiin.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #5

Onko samalla yhteisen omaisuuden yksityistäminen ok ? Valtio tarvitsee rahansa, tosin sen määrä ja verotuksen kohteet voisivat olla paremmin harkittuja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Miksi ei olisi, jos se on tarkoiyuksenmukaista? Eihän voi olla itsetatkoitus, että valtio omistaa pankin tai terästehtaan osakkeita.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tiedä sitten millainen perintöveron olisi hyvä olla mutta sen tiedän että on paljon vielä elossa vanhan kansan ihmisiä jotka ikänsä ovat työtä tehneet, elää kituutelleet kirkkaana johtoajatuksenan että lapsille pitää mahdollisiman paljon jäädä perinnöksi.
Heitä säälin jokaisen perintöveroprosentin osalta.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AK: "On täysin luonnollista, että sosiaalidemokraatti haluaa perintöveron olevan tasan 100%."

Yllä siteerattu kertoo ainoastaan sanojastaan eli blogistista.

Kannattaisiko aloittaa ajattelemisen opettelemisen alkeet? Sen myötä kun saattaa avautua jopa mahdollisuus järkiperäiseen ja kohtuulliseen keskusteluun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kerrotko oman tulkintasi Filatovin [retorisesta] kysymyksestä esimerkkeineen? Oman tulkintasi esittäminen, vääräksi katsomasi tulkinnan korjaamiseksi, voisi olla hyvä alku järkiperäiselle ja kohtuulliselle keskustelulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset