AkiK Pohjoisen Kuningas

Kansanedustajat satelliittivalvontaan

Voisin suostua autojen satelliittivalvontaan mikäli kansanedustajat solidaarisuuden nimissä suostuvat seuraavanlaiseen kokeiluun.

 

Jokaiselle kansanedustajalle laitetaan jalkaan nilkkapanta joka ilmoittaa reaaliaikaisesti sijainnin järjestelmään. Järjestelmä näyttää kartalla jatkuvasti kansanedustajan kulloisenkin sijainnin koko kansanedustuskauden ajan. Mikäli lentoyhtiöt eivät salli nilkkapannan käyttö lentojen aikana, voidaan se lentojen ajaksi irroittaa.

 

Kansanedustajan luottokorttiostokset, rahan nostamiset sekä muut hankinnat näkyvät listana vieressä ja ne myös talletetaan historiaan, jota pystyy selaamaan koko kauden ajalta. Lisäksi kun ostokset on tehty, on kansanedustajan skannattava tai kuvattava kuitti kyseisestä ostoksesta. Tämä sisältää myös avustajien kansanedustajan puolesta tehdyt ostokset, lentojen varaukset ynnä muut.

 

Kansanedustaja kantaa mukanaan myös mobiililaitetta johon voidaan reaaliaikasesti verkkosivun kautta lähettää viesti. Toki järjestelmään pitää rekisteröityä käyttäjäksi ennenkuin viestejä voi lähettää ja joku on hallinnoimassa sitä että pahimmat häiriköt saadaan pudotettua pois.

 

Tällä tavoin saisimme läpinäkyvyyttä hallintoon ja palautettua luottamusta kansanedustajien toimintaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Ja jos tosiaan tämä kuulosti vitsiltä niin autojen satelliittivalvonnankin täytyy olla vitsi.

Pekka Heliste

Kansanedustajillahan on jo seurantalaite, johon vo jättää viestejä eli kännykkä

Kännykän teletunnistetiedot sisältävät myös paikkatietoa ja sekin tallenneraan myöhempää viraomaistarvetta varten.

Itse asiassa näin tehdään kaikkien kännykänkäyttäjien kohdalla.

Kun jo henkilöä seurataan niin mitä lisäarvoa auton seuranta enää tuo verotiedon lisäksi ?

Käyttäjän arnold kuva
Antti Arola

Jos ajoneuvon seurantalaitteen voi halutessaan milloin tahansa kytkeä pois päältä kuten kännykän, niin silloinhan tietenkään mitään ongelmaa ei ole. Ei tosin enää pointtiakaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuohan kuulostaa vähän epäreilulta, jos kansanedustajille vain "laitetaan" panta jalkaan, kun taas suunnitellussa etävalvonnassa tavallinen kansalainen joutuu itse ostamaan valvontalaitteensa ja maksamaan myös sen käytöstä ja huollosta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kannatetaan, mutta en jättäisi valvontaa pelkästään tähän, vaan laittaisin reaaliaikaisen kameravalvonnan eduskuntalon jokaiseen sopukkaan, jotta kansalaiset pääsisivät seuraamaan mitä edustajamme puuhaavat palkkansa eteen.

Samoin hyvä ehdotus on reaaliaikainen tulojen ja menojen seuranta, ovathan he tärkeässä kansalaisten valitsemassa luottamustehtävässä ja näin kaikki heidän menonsa, tulonsa ja tietonsa pitäisi olla kaikkien kansalaisten avoimesti saatavina!

Sama tietenkin valtion ylimmille virkamiehille ja valtion yritysten johtajille!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tämä kansanedustajien valvonta olisi loistava mahdollisuus vähentää myös ylen saamia rahoja, kun laitetaan ylen kaikilta kanavilta päivisin ohjelmaa eduskunnasta. Eli eduskunnan kameravalvonta julkisesti televisioon päivittäisohjelmaksi.

Kansalaiset pääsisivät oikeasti vallan ytimiin näkemään ketkä oikeasti tekevät jotain ja ketkä vain viettävät aikaansa, ja ennenkaikkea ketkä eivät ole edes paikalla!

Toimituksen poiminnat